Börjat på en temperaturfilt

Grejen är att man virkar en ruta om dan ett helt år,  man väljer en temperaturskala och så bestämner dagens temperatur färgen på rutan. Givetvis fick jag inte höra om temperaturfilten förrän den 11 januari då en kompis tipsade mig, så jag har lite att virka kan man lugnt säga. Jag har gjort ett diagram i Excel som jag skrivit ut. Sedan har jag gått in på temperatur.nu och färglagt rutorna i mitt diagram. Då blir det enkelt att virka i fatt. Min temperaturfilt ska bli ett sängöverkast. För att rutorna ska gå jämnt upp blir det 12 svarta rutor som inte symboliserar någon dag.

image

9 rutor kvar sen är första raden färdig. Det är den 14 idag så imorron är det en svart ruta och sen dagens temperatur-ruta.

För varje dag som det har snöat, ska jag ta vitt garn och virka ett varv med luftmaskor ovanpå fastmask-varvet. Och samma sak fast ljusblått när det regnar. Bild kommer så snart jag har hunnit.

Man behöver inte välja ett kalenderår. Man kan börja när man vill. Men för mig är det rätt kul att få ett överkast som symboliserar 2016.

Mitt diagram:

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s